НОВИНИ

Через коронавірус рівень життя впаде в 170 країнах, – МВФ

22.04.2020 13:02
https://agronews.ua/

У 170 країнах спостерігатиметься зменшення доходу на душу населення через пандемію коронавірусу. А країни, що розвиваються, можуть найсильніше постраждати в економічному плані. Про це написала директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва в блозі на сайті організації. Пише agronews.ua з посиланням на Суспільне.

“Країни, які зараз найбільше постраждали від пандемії, не обов’язково є країнами, які постраждають найбільше з економічної точки зору. Я найбільше турбуюся про країни з ринковою економікою та про країни, що розвиваються… Мене дуже турбує великий відтік капіталу з ринків, що розвиваються. Близько 100 мільярдів доларів “полетіли” через побоювання, пов’язані з невизначеністю цієї кризи, і вирушили туди, де безпечніше. Ми хочемо, щоб цей процес був обернений назад”, – зазначила вона.

Георгієва додала, що МВФ, який володіє кредитним потенціалом в розмірі 1 трлн доларів, схвалив надзвичайне фінансування для 21 зі 103 країн, які звернулися з проханням про допомогу, і підготував для цього різні інструменти. А фіскальна відповідь на пандемію в 193 країнах становила 8 трлн доларів, в той час як центральні банки підтримували ліквідність ще на 6 трлн доларів.

Георгієва наголосила, що пандемія викликала глобальну кризу, яка змусила 170 економік скорочуватися.

“Цьогоріч у 170 країнах спостерігатиметься зменшення доходу на душу населення – лише місяці тому ми проєктували 160 економікам зареєструвати позитивне зростання доходу на душу населення”, – прокоментувавла Георгієва.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: