НОВИНИ

«Артемсіль» оскаржила рішення АМКУ про штраф у 13 млн гривень

01.04.2019 13:58

Штраф був призначений за монопольну поведінку держпідприємства.Держпідприємство «Артемсіль» оскаржило рішення Антимонопольного комітету України оштрафувати підприємство на 13 млн. Гривень. Про це «Артемсіль» повідомило на запит iAgro.

«Зараз підприємство оскаржує це рішення в Господарському суді. На сьогодні справа ще розглядається в суді», — зазначено в повідомленні «Артемсіль».

Як повідомляв iAgro, в листопаді минулого року АМКУ визнав «Артемсіль» монополістом на ринку солі і наклав на підприємство понад 13 млн гривень штрафу.

АМКУ встановив, що «Артемсіль» з січня 2015 по березень 2017 (включно) займало монопольне (домінуюче) становище на ринках первинної реалізації солі для промислової переробки і солі кухонної. АМКУ також встановив, що протягом 2015-2016 років «Артемсіль» застосовувала різні ціни для покупців за договорами купівлі-продажу і дилерів по дилерським контрактам. Частина дилерів систематично не виконувала дилерських зобов’язань за договорами купівлі-продажу, однак отримувала п’ятивідсоткову знижку.

Також АМКУ відзначав, що «Артемсіль» безпідставно не укладало договорів купівлі-продажу солі з потенційними замовниками та дилерських контрактів з потенційними дилерами.

 


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: