НОВИНИ

За розкрадання Держрезерву винні мають понести відповідальність, – Апостол

02.06.2020 18:42
derzhrezerv-860x580-c-1-22717

Аудиторською перевіркою у Державному резерві України виявлено кричущі факти, у тому числі нестачу зерна на понад 800 млн гривень. Про це повідомив Михайло Апостол на своїй  Facebook сторінці, пише agronews.ua.

“Для такої кількості зерна знадобилося б 2700 вагонів. Лише у структурі Держрезерву у Чорткові, на Тернопільщині виявлено нестачу зерна, яке б помістилося у більше як 150 вагонів-зерновозів”, – наводе приклад він.

Це кричущий факт, адже йдеться про державні запаси, розраховані забезпечити хлібом на випадок форс-мажорної ситуації. І цю “подушку безпеки” 40-мільйонної країни банально розікрали, – коментує фахівець.

“Мовчати про це – означає залишити злодіїв без справедливої кари. Іншими словами, махнути рукою, мовляв, “зерно з’їли миші”. Так не можна. Це злочин проти власних громадян. А ці, так звані, “миші”, мають імена, посади, і повинні відповісти за свої дії по закону”, – вважає Михайло Апостол.

“Тому я звернувся до голови Національної поліції України Ігоря Клименка з відповідною заявою, у якій виклав усі факти і прошу їх перевірити та дати відповідну кваліфікацію й притягнути винних до відповідальності”, – вимагає він.

Наразі поліція розпочала провадження за ч. 5 ст.191 Кримінального кодексу України .

У разі підтвердження фактів, на винних чекає суворе покарання .
Назву декілька. Насамперед про привласнення державного майна. Тобто певний товар за документами на складах є, але під час перевірки з’ясовується, що його вже немає. На одному з підприємств не знайшли майже 18 тисяч тонн зерна, на іншому — майже 20 тисяч, на третьому — 112 тисяч тонн. От уже 150 тисяч тонн зерна, які буцімто у нас є, але насправді вже давно розкрадені та продані.
Знайшли цікаву цистерну з нафтопродуктами. Якщо по ній стукнути, то гуде, як порожня, якщо взяти щупом пробу рівня нафтопродуктів, то цистерна повна. Зрештою з’ясувалося, що під віконечком для щупа було приварено трубу, і лише вона була заповнена нафтопродуктами, а решта цистерни стояла порожньою. Отакі винаходи. І багато інших, на які правоохоронці дадуть оцінку.
Це тільки початок оприлюднення інформації”, – наводить факти Апостол.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: