НОВИНИ

«Антистресовий комплекс» для культурних рослин

28.04.2022 09:02
FB-10-rassylka

Зниження температурного режиму по всій території України, а в деяких регіонах – нічні приморозки, створили стресові умови для росту та розвитку всіх без винятку культур. Тому фахівці компанії UKRAVIT SCIENCE PARK нагадують про важливість проведення своєчасних «антистресових» заходів, покликаних допомогти культурним рослинам подолати наслідки понижених температур, швидко відновитися та продовжити повноцінну вегетацію.

«Мінливі погодні умови, що зазвичай складаються навесні, часто призводять до стресових умов для росту та розвитку культурних рослин, – зазначає керівник напрямку мікродобрив компанії Сергій Адаменко. – Зазвичай стрес від понижених температур спостерігається в тому випадку, коли температури, нижчі від оптимального рівня для конкретних культур, тривають упродовж певного періоду. Наслідком цього є затримка культур у рості та розвитку через порушення ряду важливих фізіологічних процесів – фотосинтетичної активності, синтезу білків, дихання тощо. В підсумку вплив такого роду стрес-фактора може призвести до втрати понад 10% майбутньої врожайності сільськогосподарських культур. Якщо ж додати до цього той факт, що ослаблені рослини стають легкою мішенню для хвороб і шкідників, ця цифра значно збільшиться. Щодо поточного сезону, ми спостерігаємо пониження середньодобових температур, яке може негативно відбитися на стані польових, плодових і овочевих культур, що наразі активно вегетують. Тому щоб уникнути непродуктивних втрат майбутнього рівня врожайності, необхідно застосувати спеціальні комплексні добрива з мультиефектом, які одночасно забезпечать культурам швидке відновлення, зміцнять їх імунітет і допоможуть надалі повнноцінно розвиватися».

Сергій рекомендує обрати комплексний препарат Авангард Гроу Аміно, що володіє антистресовими, імуностимулюючими та адаптивними властивостями. До складу добрива входять високо-та низькомолекулярні поліетиленгліколі, легкодоступні культурі L-амінокислоти – лізин, гістидин, аргінін, аспарагінова кислота, треонін, серин, глутамінова кислота, пролін, гліцин, аланін, цистин, валін, метіонін, ізолейцин, лейцин, тирозин, фенілаланін, вміст яких складає не менше 120 г/л, а також бурштинова кислота, карбонові кислоти, полісахариди, багатоатомні спирти, солі гумінових і фульвокислот, біогормональній комплекс і мікроелементи.

Поліетиленгліколі перешкоджають кристалізації клітинного соку, внаслідок чого клітини стають еластичнішими. Спектр вільних L-амінокислот рослинного походження прискорює обмінні процеси в тканинах рослин, що проявляється в інтенсивнішому синтезі антистресових речовин. Отримуючи готову амінокислоту через позакореневе живлення, рослина не витрачає енергію на її синтез, в результаті чого швидше виходить зі стресового стану, має підвищену стійкість до стресів, стає розвиненішою.

Бурштинова кислота стимулює загальний розвиток рослин, сприяє засвоєнню поживних речовин, а також допомагає протистояти стрес-факторам, в тому числі й температурним. Карбонові кислоти покращують постачання тканин киснем, підвищують стійкість рослин до кисневого голодування, а також сприяють утриманню вологи, внаслідок чого культури краще переносять знижені температури. А багатоатомні спирти покращують вуглеводний обмін, що також сприяє більшій стійкості культур під впливом понижених температур.

Гумінові кислоти активують транспорт поживних речовин у клітинах, стимулюють синтез амінокислот і метаболізм. А фульвові кислоти стимулюють процес фотосинтезу, а також активують засвоєння поживних речовин із ґрунту, що в комплексі дозволяє максимально швидко подолати наслідки стресу.

Своєчасне застосування Авангард Гроу Аміно в посівах польових, овочевих культур та у плодових насадженнях у весняний період дозволяє швидко усунути стреси на культурах, активує фізіологічні, біохімічні та продуційні процеси, сприяє синтезу білків, вуглеводів і фітогормонів. Крім того, таке обприскування підвищує ефективність застосованих основних добрив, дозволяє уникнути втрат врожайності через стрес і в цілому позитивно впливає на її якісні та кількісні показники.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: