НОВИНИ

Антистресант для культур

14.04.2023 16:47
Nieciecza,,Poland,-,March,28,,2020:,Agriculture.,Blue,New,Holland

Підвищені плюсові температури березня сприяли активному відновленню весняної вегетації озимих культур – пшениці, ячменю, жита, ріпака та виходу плодових насаджень зі стану спокою. Однак подальше різке зниження температур до мінусових і випадання снігу спричинили стрес для культур. Й хоч надалі погодні умови стабілізуються, їх ріст і розвиток загальмувався – тобто культури ввійшли у стан стресу, що надалі сприятиме появі небезпечних грибкових і вірусних хвороб та зниженню врожайності. Щоб якомога швидше вивести культури зі стресового стану, фахівці компанії Ukravit  рекомендують застосувати на посівах антистресант на основі альфа-амінокислот (α-L-амінокислот) та інших біологічно активних складових Авангард Гроу Аміно, пише agronews.ua.

«Стрес – це стан організму, що виникає у відповідь на дію зовнішніх та внутрішніх факторів (стресорів) і призводить до зниження врожайності культур, погіршення її якості, а інколи – й до загибелі посівів і насаджень, – відзначає керівник відділу мікродобрив компанії Сергій Адаменко. – Стреси постійно спостерігаються у відкритих агробіоценозах. Їх наслідки проявляються у зниженні активності обмінних процесів, фотосинтезу, синтезу амінокислот і білків, ферментів, низькому засвоєнні води та елементів мінерального живлення кореневою системою із добрив та ґрунту. В підсумку це погіршує продуційні процеси культур. Їх врожайність може знижуватися на 20-40%, а показники якості товарної продукції – погіршуватимуться. Виходячи з цього, на ранніх фенофазах озимих культур за впливу різного роду стресів – мінусових і низьких температур, різких коливань температури повітря, високих температур, надмірних опадів або посухи, впливу засобів захисту рослин тощо необхідно застосовувати антистресант на основі α-L-амінокислот Авангард Гроу Аміно».  

Сергій рекомендує застосувати позакоренево Авангард Гроу Аміно в нормі 1,0-1,5 л/га відразу після прояву стресів на культурах або за 2-3 дні до появи стресу. До складу препарату входять 17 легкозасвоюваних культурами α-L-амінокислот рослинного походження, загальний вміст яких складає не менше 124,7 г/л.

Культури, швидко отримуючи (протягом 0,5-1,0 години) за рахунок позакореневого підживлення вже готові α-L-амінокислоти, не витрачають власну енергію на їх синтез, тож починають активно синтезувати білки. Поліпшуються обмінні процеси, активується робота генів, які забезпечують антистресовий ефект культур, що сприяє швидкому їх виходу зі стресу. В подальшому за рахунок L-амінокислот препарату підвищується опірність культур до стресів та до ураження хворобами і шкідниками.

Отже, щоб в умовах весни – 2023 року швидко усунути наслідки абіотичних стресів на озимих культурах і плодових деревах та нормалізувати їх продуційні процеси, фахівець рекомендує не нехтувати стресами і застосовувати антистресант Авангард Гроу Аміно.



Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: