НОВИНИ

Антирейдерська комісія повернула українським власникам майже 6 тисяч га землі

19.01.2019 14:11

Тільки за минулий рік комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації задовольнила понад 400 скарг і повернула українцям більше 6 тисяч га землі. Про це розповів міністр юстиції Павло Петренко, повідомляє прес-служба відомства.

«Антирейдерська комісія Мін’юсту в черговий раз довела, що є ефективним інструментом боротьби з рейдерством. За минулий рік було задоволено понад 400 скарг. Всі незаконні дії були анульовані. Реальні власники змогли повернути собі майже 6 тисяч гектарів землі і понад 100 тисяч квадратних метрів нерухомості», – сказав Петренко.

Серед найбільш резонансних справ минулого року він назвав повернення у власність АТ «Родовід Банк» 113 га землі в Києві, завдяки чому вдалося уникнути збитків на суму понад 3,7 млрд грн, скасування незаконної перереєстрації комплексу споруд Свято-Успенської Почаївської лаври, повернення нерухомості виробнику дитячого харчування «Еконія» і елеватора фермерському господарству «Строгий А.Ф.».

«Якби не комісія, домагатися справедливості кожному такому власнику довелося б роками в судах. Як правило, за цей час майно перепродується і повернути його стає набагато складніше», – додав міністр.

Він нагадав, що з початку своєї діяльності в січні 2016 року комісія задовольнила понад 1600 скарг, повернувши у власність громадян понад 16 тис. га земельних ділянок і понад 230 тисяч квадратних метрів нерухомого майна.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: