ГОЛОВНЕ

Антимонопольники на мільйони оштрафували АМПУ

10.12.2019 11:53
2442036

Антимонопольний комітет (АМКУ) визнав неправомірним стягнення додаткових коштів з суден Адміністрацією морських портів України (АМПУ) та наклав штраф у розмірі 5,5 млн грн. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє Юрій Терентьєв, голова АМКУ.

Держпідприємство «Адміністрація морських портів України» у 2017/18 рр. стягувало з суден, які заходили в порти України, окрім корабельного збору додаткові кошти за послуги з оформлення приходу та виходу суден в порт; а також за послуги з перевірки суден на відповідність вимогам Міжнародного кодексу з охорони суден і портових засобів.

«Антимонопольний комітет встановив, що ці додаткові збори насправді входили в корабельний збір, а у ДП „АМПУ“ були відсутні підстави для стягнення таких коштів», — зазначає Юрій Терентьєв.

Таким чином, рішенням адміністративної колегії АМКУ дії Адміністрації морських портів України визнано порушеннями законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним становищем. На ДП «АМПУ» накладено штраф у розмірі 5,5 млн грн.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: