НОВИНИ

Антибіотики застосовують для стимулювання росту тварин у 45 країнах

21.02.2019 10:16

Антибіотики усе ще часто використовуються у сільському господарстві для стимулювання росту тварин. Про це свідчить останній звіт Всесвітньої організації охорони здоров’я тварин (МЕБ). За даними глобального дослідження, антимікробні засоби для сприяння росту тварин все ще використовуються в 45 країнах, пише Meat-Inform.

Представники МЕБ збирали дані у період з 2015 по 2017 рр. у 155 країнах. Виявилось, що кількість держав, де антибіотики застосовують як стимулятор росту, зменшилась, утім ще багато виробників вдаються до такого методу. Так, якщо раніше це практикували у 60 країнах, то зараз – у 45. Також раніше 110 держав не мали законодавства у сфері регулювання використання антибіотиків у тваринництві, зараз таких країн – 72.

“Ця практика загрожує зменшенням ефективності багатьох ліків, які ми використовуємо сьогодні, як для тварин, так і для людей”, – йдеться в повідомленні МЕБ.

У Всесвітній організації охорони здоров’я тварин додають, що розробка надійної нормативно-правової бази є ключовим компонентом для захисту та забезпечення відповідального та розумного використання антимікробних засобів у сфері здоров’я та виробництва тварин.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: