НОВИНИ

Аналітики озвучили експортні ціни на українські зернові

18.12.2021 13:16
unnamed

Станом на 16 грудня експортні ціни на фуражну та продовольчу пшеницю попиту CPT-порт у глибоководних портах знизились на фоні низького попиту. А от вартість кукурудзи навпаки зросла. Про це повідомляє  Kurkul.com, пише agronews.ua.

Вартість пшениці 2 класу знизилась на 550 грн/т у порівнянні з минулою п’ятницею, у доларовому еквіваленті зниження відбулось на $9/т. 

«Надалі можливе зниження Росією експортної квоти з 9 до 8 млн т, що обмежить цінові втрати в сегменті на деякий час. Але зростання пропозиції на ринку продовольчої пшениці в другій половини сезону та великі очікування врожаю в Аргентині та Австралії можуть виступати фактором тиску», — прогнозують аналітики.

Ціни на продовольчу пшеницю
Ціни на продовольчу пшеницю

На експортному ринку фуражної пшениці відбулось зниження цін під натиском сусідніх ринків. Надалі сигнали зі сторони ринку пшениці і кукурудзи будуть направляти ціни.

Ціни на фуражну пшеницю
Ціни на фуражну пшеницю

Щодо кукурудзи, то на відміну від пшениці CPT глибоководні порти збільшили її експортну вартість проти минулої п’ятниці на $1/т — до $259/т.

«Китай повернувся на український ринок, але попит на українську кукурудзу зі сторони Європи залишається слабким. Тому трейдери очікують нових сигналів для цінотворення», — пояснили експерти. 

Ціни на кукурудзу

Ціни на кукурудзу



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: