НОВИНИ

АМПУ завершила днопоглиблення в порту «Миколаїв»

24.10.2019 17:57
709a66e2ce9e016_1000x600

Адміністрація морських портів України завершила відновлення паспортних глибинв порту «Миколаїв». Загальний обсяг робіт склав понад 890 тис.куб, повідомляє прес-служба АМПУ.

«Проект експлуатаційного днопоглиблення у порту Миколаїв став третім за обсягом для АМПУ у цьому році – майже 900 тис. куб. м. Два найбільших проекти ще тривають в українських портах на Азові. Відновлення паспортних глибин дозволяє приватним та державним стивідорним компаніям у повному обсязі використовувати технічні можливості портової інфраструктури, здешевлює морську логістику та робить продукцію українських виробників більш конкурентоспроможною на світовому ринку», – зазначив керівник ДП «АМПУ» Райвіс Вецкаганс.

Реалізація проекту дозволила довести глибини на підхідному каналі порту Миколаїв до 11,2м, а на акваторії порту Дніпро-Бузький – до 11,5м. Закінчення днопоглиблення дасть змогу Миколаївському морському порту збільшити пропускну спроможність та забезпечити безпечну проводку та розвантаження великотоннажних суден типу PANAMAX.

Сьогодні на причалах терміналів порту розвантажуються 2 великотоннажних судна, що мають довжину понад 200 м, ширину – 33 м та дедвейт – 50 тис. тонн.

За дев’ять місяців 2019 року в Миколаївському морському порту обсяг перевалки вантажів склав понад 23 млн тонн, що на 20,4% більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: