НОВИНИ

АМПУ витратить на оновлення і ремонт флоту більше мільярда гривень

03.02.2019 07:00

Адміністрація морських портів України (АМПУ) передбачила в програмі розвитку флоту гроші на придбання в 2019 році трьох лоцманських катерів, землесоса і промірочних катерів. Про це заявив в.о. голови АМПУ Райвіс Вецкаганс на брифінгу в Мінінфраструктури, пише видання “Порти України”.

Загальна сума інвестицій в покупку нових суден складе 950 млн гривень. В цілому, за словами Вецкаганса, АМПУ витратить в 2019 році на оновлення і ремонт флоту 1,22 млрд гривень.

“У минулому році ми отримали від компанії “Укрводшлях” 24 одиниці плавзасобів на наш баланс. Сьогодні загальна кількість суден, які АМПУ має на балансі, становить 162 судна. У 2018 році ми інвестували 100 млн гривень, в 2019 році наш план інвестицій – 270 млн гривень для того, щоб ми могли реалізувати програму ремонту флоту. І в майбутньому наша мета – власним флотом здійснювати днопоглиблювальні роботи”, – повідомив Вецкаганс.

Крім цього, філія “Днопоглиблювальний флот” ДП АМПУ розмістив в електронній системі державних закупівель Prozorro перші тендери на ремонт шести суден очікуваною вартістю 14,2 млн гривень (без ПДВ).

Ремонтна кампанія передбачає відновлення більш 20 суден, переданих на його баланс від ДП “Укрводшлях”. Після закінчення ремонтів флот філії АМПУ буде задіяний в проведенні днопоглиблювальних робіт на внутрішніх водних шляхах з метою розвитку річкового судноплавства в Україні.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: