В листопаді 2019 року продукцію з рослинного м’яса почнуть постачати до ресторанів Києва, згодом її почнуть продавати у супермаркетах. Американський стартап із виробництва рослинного м’яса Beyond Meat виходить на український ринок зі своєю продукцією — бургерами і ковбасками з рослинного м’яса. Про це повідомили в компанії-дистриб’юторі продукту Вест Мілз, пише НВ.
Продукцію будуть постачати до ресторанів, першим містом, в якому вона з’явиться, стане Київ, старт продажів заплановано на другу половину листопада.
Першими закладами, в яких можна буде спробувати страви з рослинного м’яса, стануть: ЖЗЛ, Queen, The Burger, Not only Fish, Avalon, Mocco, Normal, Havana, Fabius, Villa Riviera, Маяк, Bassano, Champion Hall, мережа Star Burger та сім’я ресторанів Діми Борисова.
«Також, вже в цьому місяці, продукт з’явиться в меню учнів школи Midgard, в коворкінгу IZONE, в популярних кейтерингових компаніях і службах доставки їжі. А згодом котлети і ковбаски з рослинного м’яса можна буде знайти на полицях супермаркетів», — сказано у повідомленні.
Американський стартап Beyond Meat заснований у 2009 році. Зараз його продукція продається в 58 тис. магазинів і закладів в 20 країнах.
Навесні 2019 року виробник рослинного м’яса провів IPO, залучивши $241 млн.
Beyond Meat на 100% складається з рослин, не містить глютену, сої та ГМО. Основні інгредієнти продуктів: горох, рис, вода, картопляний крохмаль, рапсова олія. Червоний колір котлеті надає буряковий сік.