АГРОВІДЕО

АМАКО провела дослідження посіву соняшника з технологіями Precision Planting

28.09.2021 16:01
DSC03391

Компанія АМАКО провела дослідження посіву соняшника з технологіями точного землеробства Precision Planting. Демо поля були закладені в Херсонській обл. в господарстві ФГ Авангард, пише agronews.ua.

Метою дослідження було визначити настройки сівалки під час посіву, які дозволять збільшити потенціал рослини та відповідно отримати більшу врожайність.

За стандартний варіант посіву було визначено посів соняшника нормою 58000 од/га на глибину 5 см, зі швидкістю 8 км/год.

Було зроблено 5 варіантів посіву з різним притискним зусиллям, різною швидкістю та нормою посіву.

Результати досліджень впливу притискного зусилля показали, що в стандартному (48 кг) режимі посіву врожайність склала 23,7 ц/га. В легкому (27 кг) режимі роботи врожайність впала до 20,4 ц/га, а важкий (68 кг) режим роботи збільшив потенційну врожайність на 10%, що склала 26 ц/га.

Дослідження впливу швидкості проходило при її збільшенні до 10 км/год. При цьому зміна швидкості не вплинула на врожайність. Це пояснюється тим, що ґрунт був гарно підготовлений під посів, мінімум вібрації та гарний технічний стан самої сівалки.

Зменшення норми висіву з 58000 од/га до 52000 од/га показало втрату врожаю на 3%. Вигода від економії посівного матеріалу при цьому склала 130-150 грн, але втрата врожайності істотно більша, а саме 1300 грн/га.

«Наша мета проведення даного дослідження показати нашим партнерам, як прості настройки сівалки можуть впливати на кінцеву врожайність. Ми ще раз переконалися в тому, що прохід сівалки в поле – найважливіший агрономічний процес, якому варто приділяти достатньо уваги» – підсумував Олександр Подолян, керівник напрямку точного землеробства АМАКО Україна.

Компанія АМАКО проводить дослідження технологій точного посіву в різних регіонах України та відкрита пропозиціям аграріїв провести подібні експерименти на їхніх полях та отримати багато цікавої та корисної для аграріїв інформації.

????????Результати досліджень:

Нагадаємо, Компанія АМАКО представила універсальний трактор МF 5711.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: