НОВИНИ

Агрофірма «Відродження» радить як зберігати поголів’я в умовах постійної небезпеки епізоотій

01.07.2020 18:32
https://agronews.ua/

Агрофірма «Відродження» займається свинарством вже 15 років і за цей час стала провідним господарством цього напрямку в складі групи Ristone Holdings. Агрофірма «Відродження» опублікувала поради як зберігати поголів’я в умовах постійної небезпеки епізоотій. Про це повідомляє пресслужба Ristone Holdings, пише agronews.ua.

Незважаючи на різні технологічні підходи і економічні обставини, для всіх свинарів в світі існує спільна, чи не найсерйозніша загроза, – епізоотії. В останні роки найбільше говорять про АЧС, але це не єдине захворювання, яке здатне за в короткі терміни знищити багаторічні старання команди фермерів і ціле поголів’я.

Так, в 2016-му році багато господарств України постраждали від ЕДС – епізоотичної діареї свиней. Деяким досі не вдалося повністю відновитися і перемогти захворювання.

Через спалах ЕДС агрофірма «Відродження» втратила близько 50-60% поросят. Впоратися з цією проблемою допомогла оперативно розроблена вакцина на основі біоматеріалу від загиблих тварин, але що ще більш важливо – чітке дотримання інструкцій з її використанню та загалом норм ветеринарного контролю.

У керівництві агрофірми впевнені, що це найважливіший фактор, без якого неможливо забезпечити здоров’я і добробут тварин.
Зараз стан здоров’я свиней в господарстві стабільний. Уже в 2019-му році не було необхідності в вакцинації, але в господарстві не розслабляються. Тут обладнано спеціальну «карантинну» ферму, в якій всі закуплені тварини проводять місяць, перш ніж потрапити до основного стада.

Особливу увагу приділяють лабораторним дослідженням. Плановий моніторинг проводиться щокварталу, причому для більш точних результатів господарство направляє матеріал не тільки до районної лабораторії, але й до обласної або київської.

За 15 років роботи АФ «Відродження» не тільки в рази збільшила потужності виробництва, а й істотно поліпшила свої якісні показники, виробила дієві антикризові механізми, що можливо тільки за наявності досвідченої і професійної команди. Зараз на підприємстві працює 52 співробітника, з яких 27 – основні оператори ферми.

“Таке явище як «текучка кадрів» для господарства неактуальне, велика частина команди працює тут уже багато років, тому всі технологічні процеси максимально налагоджені, кожен точно знає, що потрібно робити. А це – запорука стабільності підприємства, його подальших успіхів”, – зазначають у повідомленні.

Читайте також: агрофірма «Відродження» за 5 років збільшила поголів’я свиней майже в 10 разів.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: