ВАЖЛИВО

Агрофірма на Вінничині купила унікальну сівалку

08.01.2020 09:02
vaderstad-rapid-42722

Фермерське господарство «Дзялів», що розташоване у Жмеринському районі Вінниччини, придбало унікальну для українського ринку модифікацію сівалки Väderstad Rapid A 400S.

Сівалка обладнана пневматичною висівною системою без функції внесення добрив. Це було зроблено навмисно, оскільки в господарстві планують відмовлятись від використання сухих мінеральних добрив і переходити на внесення рідких.

Крім цього, сівалка оснащена унікальною системою контролю висіву SeedEye, яка може працювати в трьох режимах: контролювати норми висіву за вагою (кг/га), рахувати кількість насіння й висівати матеріал у штуках насінин на метр квадратний або лише реагувати на забивання.

Точність підрахунку насіння під час сівби пшениці чи інших зернових становить 98-99% з можливістю підрахунку — близько 250 зернин за 1 секунду.

«Сівалка подобається тим, що витримує задану норму за роботи на будь-якій швидкості. Ми рухалися полем із швидкістю і 3, і 15 км/год, і завжди норма відповідала встановленому рівню. І це не лише дані з комп’ютера — під час перших виходів у поле нам хотілось на власні очі побачити, скільки насінин потрапляє у рядок. Для цього неодноразово розкопували рядки, рахували кількість висіяних насінин на різних ділянках. Скажу з власного досвіду, що сівалки інших виробників дещо програють у цьому», — каже головний агроном ФГ «Дзялів» Віталій Білоус.

Для переїздів дорогами загального користування сівалка може складатись у транспортне положення з шириною в 3 м.

Для фермерського господарства «Дзялів» цей фактор є вкрай важливим, оскільки поля розкидані чи не в межах цілого району. Максимальна відстань під час переїздів сягає 35 км, тому дуже важливо, щоб сівалка могла проїхати вузькими дорогами без створення перешкод іншим учасникам дорожнього руху.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: