ГОЛОВНЕ

Агро-Провольча Рада вітає рішення НКРЕКП знизити тариф на передачу електроенергії на 6%

09.12.2020 18:32
Screenshot_2

Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), з січня 2021 року знизить тариф ПрАТ “НЕК “Укренерго” на передачу електроенергії на 6% (на 18,83 грн / МВт-год) в порівнянні з чинним в грудні – до 293,93 грн / МВт-год (без ПДВ). Аграрні асоціації вітають рішення НКРЕКП знизити тариф на передачу електроенергії на 6% порівняно з тим, що діє у грудні. Про це повідомляє пресслужба Агро-Провольчої Ради, пише agronews.ua.  

Голова АПР Іван Слободяник назвав це рішення регулятора перемогою здорового глузду. І наголосив, що питання підвищення тарифів на передачу електрики має хвилювати кожного українця, адже харчі, як кінцевий продукт переробки, подорожчали б добре.

«Агровиробники проти будь-якого підвищення тарифу на електроенергію. Фермери, як і інший малий та середній бізнес в Україні зараз, опинились в складних умовах через коронакризу. Тому підвищення тарифу на транспортування є неприйнятною: держава замість допомогти – діяла інакше», – коментує він.

Іван Слободяник брав участь в обговоренні  підвищення тарифу на транспортування з представниками НКРЕКП, адже Агро-Продовольча Рада зверталась з листом до керівництва регулятора Валерія Тарасюка зупинити підвищення тарифів на передачу електроенергії і знайти спосіб їх знизити. В документі йшлося, що таке здорожчання є несприяливим для українських переробних підприємств, зокрема аграрної продукції.

Нагадаємо, що з 1 грудня НКРЕКП підняло тариф «Укренерго» з 24 коп за кВт-год до 31 коп за кВт-год. А з 1 січня 2021 р. тариф «Укренерго» планували підняти – до 32,5 коп за кВт-год.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: