НОВИНИ

«Аграрний фонд» вибрав страхові компанії для співпраці

13.01.2020 18:01
Tractor-Spraying-Crops

ПАТ «Аграрний фонд» змінює принцип роботи зі страховими компаніями. Зокрема скасовано дію Наказу №37 від 13 квітня 2015 року, яким затверджені загальні кваліфікаційні вимоги до страхових компаній, які мають намір співпрацювати з ПАТ «Аграрний фонд» у галузі комплексного страхування посівів врожаю сільськогосподарських культур, повідомляється на сайті «Аграрного фонду».

«Вважаємо даний Наказ таким, що не відповідає ринковим відносинам та створює бар’єри для доступу кваліфікованим учасникам ринку агрострахування до співпраці з Фондом. Більшість норм даного наказу було запозичено з Розпорядження Нацкомфінпослуг про Затвердження ліцензійних умов провадження страхової діяльності. Ми не являємось ліцензійним органом і повторна подача нам десятків документів для акредитації є абсолютно неприйнятною та не відповідає стратегії Кабінету Міністрів, направленій на максимальну прозорість бізнес-процесів у всіх державних Компаніях» – зазначив в.о. голови правління ПАТ «Аграрний фонд» Іван Баришев.

Співпраця на весняну форвардну компанію 2020 року розпочата з двома лідерами на ринку агрострахування – СК «ПЗУ Україна» та СК «ARX»* (попередня назва СК «АХА Страхування») на умовах співстрахування.

Основними критеріями, якими керувався ПАТ «Аграрний фонд» при виборі партнерів по страхуванню стали: відкрита фінансова звітність даних компаній; прозорість бізнес процесів, досвід в агрострахуванні та беззаперечна репутація; до уваги були взяті показники компаній по добровільному страхуванню сільськогосподарської продукції за 9 місяців 2019 року, які і стали визначальними критеріями відбору партнерів.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: