НОВИНИ

Аграрна мафія витрачає десятки тисяч доларів на дискредитацію кадрових призначень в держпідприємствах

26.11.2019 15:24
20180212125633

Медіадослідження: В дискредитацію Милованова за звільнення директорів аграрних держкомпаній витратили $ 10 тис

В Україні розгорнули медіа кампанію по дискредитації кадрової політики Мінекономіки в сфері агропромислового комплексу. На думку експертів, це відповідь «аграрної мафії» на спроби відомства знищити корупційні схеми.

Нагадаємо, 18 листопада міністр Тимофій Милованов повідомив про звільнення 47 директорів держпідприємств і держслужбовців категорії А. Звільнено в тому числі керівники Держпродспоживслужби і держмонополій Укрспирту і Аграрного фонду. У самому міністерстві звільнені 50% керівників структурних підрозділів. Крім того, рішенням Кабінету Міністрів до Фонду державного майна передані на приватизацію 339 підприємств, частина з яких – аграрні.

Як вважають експерти, ці антикорупційні кроки Мінекономіки очікувано викликали реакцію з боку груп осіб, зацікавлених в збереженні потоків і зриві реорганізації аграрних держпідприємств.

Як приклад називають екс-керівника Центру сертифікації і експертизи насіння і садивного матеріалу Калинчука, а також заступників звільненого директора Центру сертифікації і експертизи сільгосппродукції Сєдова і Стеценко, яка зараз перебуває на лікарняному. Вони регулярно виступають в ЗМІ із заявами про високі результати своєї роботи. За оцінкою блогера Василя Зарванчука, просування цих публікацій в ЗМІ могло обійтися їм до 10 тис. доларів. «Замовляють матеріали, в яких називають себе ефективними управлінцями і борцями з корупцією.

Відповідно, Милованова звинувачують в зачистці галузі від нібито кваліфікованих кадрів. Але звідки у «ефективних» керівників зубожілих держпідприємства такі гроші на рекламу? Вони намагаються «вибити» собі продовження контрактів, щоб залишитися на потоках », – вважає блогер.

Разом з тим, на його думку, «білий» агроринок і громадськість позитивно сприймають дії Мінекономіки як такі, що спрямовані на усунення корупції і тіньових схем, в тому числі навколо відчуження земельних ділянок, що належать аграрним держпідприємствам.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: