НОВИНИ

Аграріїв попередили про високу загрозу шкоди гризунів

06.11.2019 14:47
399549_12

Погодні умови осені та достатня кормова база повсюди сприяють зростанню щільності популяції гризунів. В листопаді очікується інтенсивне заселення мишоподібними гризунами посівів озимих зернових, ріпаку і багаторічних трав. Як свідчать дані фітосанітраного моніторингу Держпродспоживслужби, за видовим складом переважають звичайна та гуртова полівки. Також у південних областях зустрічається курганчикова миша.

Підвищена чисельність гризунів спостерігається на неугіддях та на полях озимини, що межують зі стернею, багаторічними травами та просапними культурами де ще не проводився післязбиральний обробіток ґрунту. Чисельність на таких полях становить 1-3, макс. 5 жилих колоній на гектарі, з 5-14, макс. 28 жилими норами в кожній (осередки в господарствах Херсонської області. В багаторічних травах, неугіддях, лісосмугах, неорних землях ураховують 2-5, макс. 6-8 жилих колоній на гектарі (Вінницька, Волинської, Житомирська, Київська, Рівненська, Сумська, Хмельницька обл.).

«Збереження сходів озимих культур забезпечує своєчасне виявлення та знешкодження гризунів в разі 3-5 і більше жилих колоній на гектарі через внесення в нори отруєних принад дозволених родентицидів.У господарствах здійснюється фітосанітарний нагляд за посівами озимих зернових та ріпаку, багаторічних травах та інших угіддях», — йдеться в повідомленні.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: