НОВИНИ

Аграріям нададуть пільгові умови доступу до ринку землі

16.10.2020 18:32
141685

У межах проведення земельної реформи для українських аграріїв будуть введені пільгові умови доступу до ринку землі. Про це заявив міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Ігор Петрашко, коментуючи підписання президентом України Володимиром Зеленським указу про заходи щодо передачі земель сільськогосподарського призначення з державної у комунальну власність. Про це повідомила пресслужба Офісу Президента, пише agronews.ua

«Фермери можуть викупити земельні ділянки, які надані їм у постійне користування, або в довічне успадковане володіння, або можуть бути переоформлені в оренду, з розстрочкою платежу до 10 років. Також вони зможуть отримати земельні ділянки за вартістю на рівні грошової оцінки, без проведення земельних торгів», – сказав міністр.

Він зазначив, що з метою систематизації та узагальнення інформації про володіння, користування і розпорядження земельними ділянками міністерство працює над створенням системи моніторингу земельних відносин. Ця система надаватиме прозору інформацію про поточний стан у сфері земельних відносин для всіх українців.

“Мінекономіки очікує прийняття важливих земельних законопроєктів №2194 і №2195, які повинні ввести дерегуляцію у сфері земельних відносин, мінімізувати контакт громадянина з чиновником, ввести цифрову трансформацію Держгеокадастра і електронні земельні аукціони”, – наголосив міністр.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: