ВАЖЛИВО

В Україні пропонують не зменшувати податковий кредит для аграріїв

24.11.2020 10:31
14

Окрім зниження ставки ПДВ до 14% (законопроект № 3656), держава могла б надати суттєву допомогу постраждалим господарствам, відмовившись від будь-яких підозр та претензій на зменшення податкового кредиту за рахунок додаткового витрачання придбаних товарно-матеріальних цінностей внаслідок дії природних явищ, йдеться в аналітичній записці для Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства від Аналітичного центру ГС “Аграрний союз України”. Про це повідомляє agronews.ua.

Податковий кодекс передбачає принцип презумпції правомірності рішень платника податку у разі, якщо норми закону припускають неоднозначне трактування, внаслідок чого є можливість прийняття рішення на користь платника податків, так і контролюючого органу у статті 4.1.4 ПКУ.

Сільгоспвиробники наполягають на тому, що податковий кредит має нараховуватися на всі придбані для використання в технологічному циклі товари на загальних підставах, у тому числі у випадках повторного здійснення технологічних операцій, йдеться у повідомленні.

ГС АСУ веде діалог з органами державної влади щодо допомоги аграріям у разі загибелі посівів у формі а) надання прямої допомоги (згідно Порядку використання коштів резервного фонду бюджету, затвердженого постановою КМУ № 415 від 29.03.2002), б) розвитку страхування з державною підтримкою (у тому числі згідно чинного законодавства, закон “Про особливості страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою”).

“За умов, які складаються, варто було б надати державну допомогу ще й у формі запровадження спеціальних режимів оподаткування. Окрім зниження ставки ПДВ до 14% (законопроект № 3656), держава могла б надати суттєву допомогу постраждалим господарствам, відмовившись від будь-яких підозр та претензій на зменшення податкового кредиту за рахунок додаткового витрачання придбаних товарно-матеріальних цінностей внаслідок дії природних явищ. Зробити це дуже просто, оскільки для цього потрібна лише добра воля очільників профільних органів виконавчої влади”, – повідомляє Аналітичний центр ГС АСУ.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: