НОВИНИ

Аграрії центральних регіонів України зацікавлені у вирощуванні амаранту

22.11.2020 07:01
b0e01f0a

В Україні пшенично-амарантовий хліб ще не доступний масовому споживачеві через відсутність зацікавленості потужних виробників хлібобулочних виробів, хоча вартість амарант ового борошна (з макухи) від 14 грн/кг. Про це розповів голова Громадської організації «Асоціація виробників амаранту та амарантової продукції» Олександр Дуда. Повідомляє  propozitsiya.com, пише agronews.ua.

В світі активно зростає попит на амарантове борошно, в тому числі і через його властивість додавати терміну зберігання та об’ємного виходу кінцевому продукту, йдеться у повідомленні.

«Із вівторка в мене знаходиться пшенично-амарантовий буханець. І не втратив ані смаку, ані свіжості. Немає жодних ознак появи плісняви. Зберігається в кімнатних умовах», — написав Олександр Дуда.

Цього року приморозки змусили фермерів пересівати озиму пшеницю, й аграрії з Одеської, Миколаївської, Запорізької та Херсонської областей почали запитувати про амарант як елемент сівозміни.

«Гадаю, що господарства центру України невдовзі стануть основними виробниками амаранту», — вважає фахівець.

Середня врожайність амаранту становить близько 2 т/га, однак цей показник не є найвищою врожайністю цієї культури. Потенціал сортів розрахований на 4 т насіння з гектара. В Україні щорічно засівають амарантом від 3,6 тис. га до 2 тис. га в залежності від погодних умов.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: