НОВИНИ

Аграрії та хіміки вимагають забезпечити АПК доступними вітчизняними міндобривами

31.03.2019 09:10

Днями в Федерації роботодавців України (ФРУ) відбулася робоча зустріч з питань просування Стратегії розвитку хімічної галузі України до 2030 рік. На нинішній зустрічі, зокрема, йшлося про необхідність забезпечення аграріїв добривами українського виробництва за доступними цінами, пише “Нова Влада”.

За словами глави Союзу хіміків України Олексія Голубова, в Україні зараз працюють три великих хімічних підприємства – Дніпроазот, Черкаський азот і Рівнеазот, а також ряд дрібних виробників добрив. На його думку, найгірші часи, коли була зупинена майже вся хімічна галузь, залишилися позаду, але проблем, які можуть повернути ситуацію назад і раніше вистачає.

По-перше, навіть нинішня посівна більш ніж на 50% забезпечується за рахунок імпортних добрив. При цьому найбільше і до того ж державне підприємство “Одеський припортовий завод” простоює. Варто і такий гігант, як Сєверодонецький Азот. А на складах добрив вітчизняного виробництва накопичено близько 300 тис. т на суму понад 3 млрд грн.

Цікаво, що в січні-лютому 2019 року для покриття потреб аграріїв було імпортовано 425 тис. т добрив, які в значній мірі перекриваються наявними складськими запасами. Не кажучи вже про можливість запуску потужностей.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: