НОВИНИ

Аграрії Полтавщини загартовують корів

10.02.2019 09:15

Холодне утримання великої рогатої худоби практикує одразу на трьох молочнотоварних фермах підприємство з Полтавщини «Агроекологія». До того ж так спрощується догляд за худобою і є можливість розвантажити тваринницькі приміщення, пише Agroday.

Велика рогата худоба не боїться холоду, якщо на майданчиках для зимівлі створені певні умови. У загонах для захисту тварин від вітрів використовують скирти соломи, також її вдосталь кладуть на землю. На холоді корови «вдягаються» у щільний і довгий шерстяний покрив, який їх надійно захищає.

Худоба, яка перезимувала на свіжому повітрі, міцніша, стійкіша до хвороб, краще розвивається, ніж та, що провела зиму в приміщеннях.

Систему зимового утримання використовують зазвичай для м’ясної худоби та молодняку всіх порід. В «Агроекології», яка давно практикує холодне утримання, на загонах також перебувають абердин-ангуські корови з молодняком віком від чотирьох місяців, телиці парувального віку й нетелі, в тому числі молочних порід.

Ці групи тварин вибрані не випадково, зауважили у компанії. Адже протягом кількох місяців вони не потребують постійного контакту з людиною: нетелям після підтвердження тільності близько півроку не проводять якихось особливих процедур, те саме стосується й м’ясних корів, які вигодовують телят старшого віку.

Зараз постійно в загонах перебувають 137 голів худоби молочних порід і 220 абердин-ангусів. Ще 120 тварин м’ясної породи утримуються в сараї, але мають можливість вільного виходу на вигульні майданчики.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: