НОВИНИ

Агропромхолдінг «Астарта-Київ» почав переробку цукру-сирцю

15.05.2021 09:13
tsukor-920x575-27411

Агропромхолдінг «Астарта» почав виробництво цукру з тростинного цукру-сирцю. Законтрактовано 60 тис. т сировини на наступні три місяці 2021 р. Переробляти цукор-сирець буде “Яреськівський цукровий завод”. Про це повідомляє прсслужба компанії, пише agronews.ua

“У цьому році на ринку цукру спостерігається нестабільна ситуація, викликана зростанням світових цін на сировинні товари, і зокрема на цукор, а також невпевненістю учасників ринку в достатній кількості цукру для забезпечення потреб до надходження цукру з нового врожаю. Як соціально відповідальна компанія ми вирішили створити резервний обсяг цукру, щоб максимально захистити інтереси нашого споживача, забезпечити продовольчу безпеку і стабілізувати ціни на продукцію в Україні на тлі їх прогнозованого зростання на світовому ринку в середньостроковій перспективі», — сказав засновник і генеральний директор агропромислового холдингу «Астарта-Київ» Віктор Іванчик.

За його словами, такий крок також допоможе компанії попередити виникнення форс-мажорних обставин, як це було у вересні минулого року, коли зʼявився тимчасовий дефіцит, обумовлений тим, що торговельні запаси цукру закінчилися, а новий сезон, через несприятливі погодні умови, почався на місяць пізніше звичайного.

Сьогодні основною проблемою цукрової галузі є не відсутність власних виробничих потужностей, а нестача сировини для переробки і завантаження працюючих заводів. У попередні роки в Україні перевиробництво цукру та великі перехідні залишки формували ціни на цукор нижче собівартості виробництва (ціна попиту на внутрішньому ринку була значно нижчою за витрати на його виробництво). Тоді цукрова галузь переживала досить складні часи. Виробники цукрових буряків та цукру декілька років поспіль зазнавали втрат від своєї діяльності, як наслідок, площі скоротилися до 216 тис. га, це історичний мінімум. Тож сьогодні уряду варто зосередити свою увагу на створенні умов, які б стимулювали аграріїв збільшувати площі посівів цукрового буряку.  

Нагадаємо, Гнідавський цукровий завод розпочинає виробництво тростинного цукру.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: