НОВИНИ

Agroport стане передовим агроіндустріальним інноваційним парком

11.10.2019 12:04
1010-1

В Харкові відкрився черговий агропромисловий форум Agroport. Вперше він відбувся в “першій столиці” у 2015 році за сприяння групи DCH Олександра Ярославського та обласної влади, а також за підтримки та участі Всесвітньої продовольчої організації ООН (FAO). З тих пір проект розширив свої географічні рамки, обзавівся “філіями” у Львові та Херсоні, а в Харкові щорічно збирає в першій декаді жовтня учасників з усієї України, передає УНН.

Агропорт-2019, за заявою його генерального менеджера Дмитра Титаренка, стане точкою відліку нового етапу в історії форуму.

“Майбутнє аграрної сфери безпосередньо лежить у площині інноваційних розробок. Тому сьогодні більш актуальне не формат періодичних експозицій і конференція, а постійно діючі дослідно-демонстраційні майданчики з наукової компонентою. Саме таким ми бачимо Agroport у наступні роки – передовим агроіндустріальним інноваційним парком”, – розповів Титаренко.

Група DCH Олександра Ярославського в особі компанії “Екополіс-ХТЗ” підтримала ініціативу команди Agroport.

Генеральний директор DCH Real Estate & Infrastructure Данило Владов підписав від імені DCH меморандум про стратегічну співпрацю інноваційного парку “Екополіс-ХТЗ” з майбутнім агроіндустріальних парком Agrihub від Agroport. Як повідомлялося раніше, Олександр Ярославський планує інвестувати в “Екополіс-ХТЗ” понад 1 млрд доларів протягом найближчих 10 років. В рамках інноваційного парку функціонуватимуть індустріальний, логістичний, комерційний, освітній і науковий кластери, до яких тепер додасться і агротехнологічний Agrihub.

Олена Дерев’янко, віце-президент DCH, на відкритті форуму Agroport-2019 зазначила: “Нові економічні реалії та технологічний прогрес вимагають адекватних підходів і форматів комунікації сторін, зацікавлених у розвитку українського агропромислового комплексу. Тому ми вітаємо і підтримуємо ініціативу трансформувати Agroport в інноваційний агроіндустріальних парк. Свого часу Олександр Владиленович Ярославський і група DCH дали Харкову серйозний стимул для економічного розвитку, створивши інфраструктуру Євро-2012, включаючи сучасний харківський аеропорт. Зараз ми займаємося створенням екосистеми стимулювання інноваційної та інвестиційної активності в рідній Харківській області. Agroport у своїй харківській частині просто переїжджає з аеропорту на легендарний ХТЗ”.


Довідка. Agroport проводиться в Україні з 2015 року. Вперше відбувся у Міжнародному аеропорту “Харків” групи DCH Олександра Ярославського і традиційно підтримується DCH. Форум є комплексним і складається з виставки техніки і технологій для фермерства, інвестиційної конференції та серії семінарів, круглих столів та зустрічей бізнесу. Тематика заходів традиційно відповідає пріоритетам Всесвітньої продовольчої організації ООН (FAO). З 2016 АГРОПОРТ об’єднав фермерів всієї України і проводиться у форматі Захід-Схід.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: