ВАЖЛИВО

Агрокомітет не допустив зупинку торгівлі органічною продукцією в Україні

16.06.2021 15:03
ovoch-600x378

Сьогодні парламентським Комітетом з питань аграрної та земельної політики було підтримано за основу та в цілому законопроєкт народного депутата Дмитра Соломчука щодо внесення змін до перехідних положень ЗУ «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції» (№5440 від 29.04.2021). Про це в ексклюзивному коментарі для agronews.ua повідомив депутат Верховної Ради України,народний депутат, член Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук.

✅ Основною метою внесення змін є недопущення зупинення торгівлі органічною продукцією на території України, а також усунення перешкод для отримання українськими виробниками державної підтримки у сумі 50 млн грн у сфері органічного виробництва та обігу органічної продукції.

Враховуючи, що з ряду обставин, на дату введення в дію Закону у 2019 році відповідні підзаконні не були прийняті та були відсутні органи сертифікаціі, які можуть сертифікувати виробництво і обіг органічної продукції постала необхідність регулювання процедури реєстрація.

Підтримані парламентським аграрним Комітетом зміни до діючого Закону дозволять, тимчасово, до 1 липня 2024 року, суб’єктам господарювання реалізовувати с/г продукцію як органічну у разі наявності сертифікувату.

Дмитро Соломчук переконаний, що саме за органічним виробництвом – майбутнє! Адже відповідно до Національної економічної стратегії на період до 2030 року, площі земель з органічним статусом мають збільшитися до не менш як 3-ох відсотків загальної площі сільськогосподарських угідь. І це призведе до того, що до 2030 року понад 30% полиць магазинів мають бути заповненими натуральними продуктами.

Нардеп з Рівненщини всіляко та системно відстоює у Раді питання здорового та корисного харчування не тільки для дітей, а й для всіх українців в цілому.

«Мене надихають підприємці-аграрії, які не йдуть простим шляхом, а обирають затратніший, складніший, ризикованіший – але правильний, шлях до органічного виробництва та продукції. Сподіваюсь, що незабаром законодавча ініціатива підтримана за основу та вцілому Комітетом буде розглянута у сесійні залі та підтримані більшістю» – зазначив Соломчук.

Читайте також: Які можливості відкриває ринок землі для української молоді – Соломчук


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: