НОВИНИ

Агрокомітет підтримав два важливі законопроекти

14.07.2021 18:05
unnamed (1)

Сьогодні, 14 липня, під час засідання Комітету з питань аграрної та земельної політики були розглянуті дуже важливі законопроекти. Також членами Комітету прийнято рішення підтримати у другому читанні та в цілому як Закони два законопроекти, повідомляє agronews.ua.

Законопроект №5248 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо одночасного переходу прав на земельну ділянку у зв`язку з переходом прав на об’єкт нерухомого майна, який на ній розташовано)” сприяє усуненню правових колізій та уніфікації процедур, пов’язаних з вдосконаленням порядку одночасного переходу прав на земельну ділянку у разі набуття права власності на розташовані на ній житловий будинок, будівлю або споруду та чіткого визначення процедури оформлення вказаних прав та здійснення їх державної реєстрації.

Законопроектом, у підготовленій до другого читання редакції, пропонується встановити “автоматичність” переходу прав користування земельною ділянкою при переході права власності на розташовану на ній будівлю, споруду від землекористувача до іншої особи.

За основу депутатами підтримано законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення якості харчових продуктів, що споживаються дітьми» №5148. Метою законопроекту є заборона використання пальмової олії у харчових продуктах, зокрема, й у дитячому харчуванні.

Прийняття законопроекту №5148 сприятиме вдосконаленню нормативно-правового регулювання питань, пов’язаних з безпечністю та якістю дитячого харчування та підвищенню якості харчових продуктів, що в свою чергу зменшить захворюваність населення та сприятиме гармонізації українського законодавство у сфері дитячого харчування з вимогами законодавства держав-членів Європейського Союзу.

Читайте також: Уряд хоче спростити умови виробництва спиртової продукції для малих виробників.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: