ВАЖЛИВО

AgriChain: Індекс NDVI тепер доступний у мобільній версії AgriChain Scout

11.02.2022 13:01
AC-scout-ndvi

В IT-компаній AgriChain гарна новина ─ супутниковий моніторинг посів на базі технологій NDVI  тепер доступний і в мобільній версії застосунку AgriChain Scout, пише agronews.ua.

Це може означати лише одне ─ агрономи стануть більш оперативними в аналізі та прийнятті рішень щодо стану посівів, адже усі NDVI знімки полів, за обраний період, доступні у мобільному застосунку агронома. Головне – мати доступ до мобільного Інтернету. Тоді актуальні знімки можна завантажити в польових умовах або зробити це перед виїздом на поля. Адже вони кешуються в додатку, що дає можливість працювати зі знімком навіть без підключення до мережі. Це дуже зручно, особливо, коли сільськогосподарських угідь багато, і тримати в голові точну інформацію про показник NDVI є нереальним завданням.

Для чого потрібен індекс NDVI?

Він допомагає в онлайн-режимі спостерігати зміни індексу вегетації. Отримують його за допомогою спектрального аналізу супутникових знімків високої роздільної здатності. Ця технологія є методом точного землеробства, оскільки різниця в динаміці індексу вегетації повідомляє про неоднорідність розвитку культури в межах поля. А це дає можливість ухвалити ефективне рішення щодо проведення додаткових сільськогосподарських робіт.

Як часто оновлюється інформація про NDVI?

Один раз на 2-3 дні у будь-яку пору року. Саме з такою частотою супутники фотографують Землю. Програма одразу обробляє ці знімки, розраховує NDVI та показує вегетаційний індекс у мобільному та вебдодатках.

Які поля можна переглядати у застосунку?

У додатку є зручний фільтр, який дозволяє показувати на карті усі поля компанії, або лише ті, що закріплені за конкретним агрономом.  

Нагадуємо, що в кінці 2021 року AgriChain представила новий реліз функціоналу – бенчмаркінг полів на основі оцінки індексу NDVI залежно від культур та періоду вегетації.



Перегляди: 8
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: