НОВИНИ

Аграрний комітет сприятиме вирішенню проблем на ринку сільгосптехніки

19.02.2022 14:01
ya-17309

16 лютого під час засідання Комітет ВРУ з питань аграрної та земельної політики підтримав прийняття в другому читанні та в цілому законопроект №6070-1 «Про внесення змін до деяких законів України щодо здійснення функцій технічного регулювання у сфері агропромислового комплексу та машинобудування для агропромислового комплексу». Так, вирішується ряд проблемних питань на ринку сільгосптехніки щодо затвердження типу й отримання відповідного сертифікату для тракторів та іншої техніки. Про це повідомляє прес-служба УКАБ, пише agronews.ua.

У рамках підготовлених змін до другого читання законопроекту, законодавчо закріплюються поняття «органи затвердження», «технічні служби», вирішується питання щодо повноважень Мінагрополітики у сфері технічного регулювання, визначаються основні вимоги до органів затвердження, їх функції та обов’язки.

«Проект Закону до другого читання фактично створює законодавчий фундамент для подальшого оновлення технічних регламентів, процедури затвердження типу для тракторів і окремих видів техніки», – зазначає заступник генерального директора УКАБ з адвокації Олег Нестеров.

Окрім того, цим законопроектом на законодавчому рівні закріплюється можливість дилерів сільгосптехніки здійснювати відомчу реєстрації нової техніки, яку вони реалізують аграріям.

«Придбавши новий трактор у дилера, аграрій не повинен буде їхати в управління Держпродспоживслужби, а зможе прямо на місці поставити трактор на облік. Разом з тим Держпродспоживслужба матиме змогу направити додаткові ресурси на моніторинг і контроль ситуації з б/в технікою, самоскладами», – додає Олег Нестеров.   

Читайте також: Українська компанія створила новий бренд насіння з високим генетичним потенціалом



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: