НОВИНИ

Аграрії закликають уряд підтримати ініціативу “Укрзалізниці” щодо уніфікації тарифів на вантажні перевезення

29.10.2022 16:07
yaya-13603

Асоціація “Український клуб аграрного бізнесу”надіслала звернення до Прем’єр-міністра України та профільних міністерств щодо підтримки ініціативи керівництва АТ “Укрзалізниця” уніфікації тарифів на вантажні перевезення та введення єдиного коригуючого коефіцієнта для всіх видів вантажів. Ініціатива була представлена керівництвом АТ “Укрзалізниця” на нараді з вантажовідправниками на початку жовтня, пише  agronews.ua.

Вона передбачає спрощення громіздкого та складного механізму визначення вартості перевезення шляхом прийняття єдиної таблиці тарифів на базі Схеми №1 для універсальних вагонів Збірника тарифів. Також має бути введено єдиний коригуючий коефіцієнт до тарифів на рівні 4,326 для всіх видів вантажів, незалежно від тарифного класу.

В результаті має бути усунута дискримінація вантажів за видами чи класами. Такий підхід повністю відповідає практиці країн Європейського Союзу, а тому прийняття відповідних змін буде сприяти руху України вперед на євроінтеграційному шляху.

“Сподіваємось на найскоріший розгляд та прийняття урядом відповідних змін до Збірника тарифів та коефіцієнтів, що до нього застосовуються”, – підкреслили в УКАБ.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: