ВАЖЛИВО

На Волині аграрії зазнали збитків через морози

13.05.2021 09:01
zamorozky

Дощова погода та нічні заморозки, що досягали позначки -10 ℃, негативно вплинули на перебіг посівної на Волині. Аграрії розповідають, що повноцінно виконати план по ранніх ярих було неможливо, тому довелось перепрофілювати ділянки під сівбу пізніх ярих культур. Про це розповіла Людмила Галюк, завідувачка сектору агрометеопрогнозівд. Повідомляє  Суспільне, пише  agronews.ua.

Також, зазначається у матеріалі, погодні перипетії стримували ріст та розвиток озимих і плодово-ягідних культур. Попри це, їх стан здебільшого оцінюється як задовільний та добрий. Їх урожайність очікується на досить високому рівні.

Аграрій Руслан Хомич посівну розпочав місяць тому. Обробляє 350 га землі. З них, каже, 100 га наразі підтоплені.

«Ячмінне поле на 80 га сіяли два тижні. Дощі не давали. І ми його не досіяли до кінця, тому що величезні заплави там залишились. Ми змушені будемо за них платити земельний податок, орендну плату, ми маємо сплачувати податок з доходів і військовий збір. Нас ніхто від цього не звільняє», — каже пан Руслан.

Через несприятливі погодні умови у квітні аграрію вдалося посіяти не всі культури, які планував. Аграрій каже: у селі Доросині вдалося посіяти ячмінь, овес і цукрові буряки, з них і планує отримати дохід. Чоловік сподівається на гарний врожай озимих.

Як розповів начальник обласного управління агропромислового розвитку Юрій Горбенко, весна нині відстає на тиждень у порівняні з попереднім роком. За даними АПК, завдяки достатній кількості вологи, посіви добре зійшли.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: