ВАЖЛИВО

Аграрії стурбовані критичною ситуацією з перевезенням вантажів

18.12.2021 14:26
загружено

Через хронічні проблеми УЗ ситуація з перевезеннями залізницею значно погіршилася — оборот вагонів виріс, і вантажі довго простоюють у дорозі, заявив заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Михайло Соколов. Про це повідомляє  hub.segodnya, пише  agronews.ua.

«Ми маємо локомотивний парк, зношений на 96%. І кладку локомотивів. Ми маємо невирішені проблеми самої інфраструктури — приблизно 35% шляхів, принаймні станом на літо цього року, вимагали капітального ремонту або реконструкції. Ми маємо «вузькі шийки» в портах, бо там пропускна спроможність колій є недостатньою. Порти можуть вантажити більше, ніж на них можна ввезти! І ніхто цим не займається», — розповів Соколов.

Він наголосив, що через постійне відкладання реформи УЗ, із кожним роком проблеми з перевезеннями зростають, і зараз ситуація стає критичною. При тому що тарифи на перевезення вантажів УЗ постійно підвищує.

«Якщо все буде валитися і зростатиме вантажообіг? Буде відбувається те, що відбувається, коли зростають терміни оборотності вагонів. І, давайте називати речі своїми іменами: коли там, десь у степу, деякі вагони просто стоять кинуті без локомотивів, то з них крадуть продукцію — зерно, олію, паливо тощо», — пояснив Соколов.

Читайте також: в Україні вирішення земельних спорів на роздоріжжі кодексів



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: