ВАЖЛИВО

Аграрії просять пролонгувати пільгові кредити ще на 6 місяців

26.12.2022 12:15
b199cc02-c8f9-41bc-bc09-fdc02d27270f

Всеукраїнський Конгрес Фермерів звернувся до Прем’єр-Міністра з проханням відтермінувати погашення тіла кредиту до 6 місяців. Повідомляє пресслужба ВКФ, пише аgronews.ua.

Аграрії, яким вдалося залучити кредитування на закупівлю пально-мастильних матеріалів та міндобрив під 0% для успішного проведення посівної компанії навесні 2022, через занизькі внутрішні ціни на агропродукцію, високу вартість логістики та неможливість реалізувати врожай не можуть вчасно повернути кредитні кошти.

Війна, яка триває, відібрала в України не тільки 10% посівних площ, а й можливість повноцінно працювати: брак матеріальних ресурсів, обмежений доступ до фінансування й людських ресурсів, ускладнена логістика, енергетичні проблеми знижують потенціал майбутнього врожаю навіть за умов сприятливої погоди.

В сучасних реаліях аграріям складно виконувати агротехнологічні операції. Відтак, показник урожайності знизився, у ліпшому випадку, на 20%.

Проте, аграрна промисловість залишається однією з найперспективніших галузей економіки України. Вона не тільки є найвпливовішою експортною сферою, але і забезпечує робочими місцями найбільшу кількість громадян. Тому, як і будь-яка важлива галузь, потребує сприятливих умов для розвитку.

Всеукраїнський Конгрес Фермерів урахував всі зауваження аграріїв та направив офіційні листи Прем’єр-міністру України Денису Шмигалю, Міністру аграрної політики та продовольства України Миколі Сольському та Міністру фінансів України Сергію Марченко з проханням ініціювати продовження термінів сплати кредитів на шість місяців для того, щоб у аграріїв була змога провести весняну посівну кампанію.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: