АГРОРЕГІОНИ

Аграрії Львівщини отримали перший транш фінансової підтримки

13.05.2022 17:07
groshi

На Львівщині профінансувано перші заявки за Комплексною програмою підтримки та розвитку аграрного бізнесу. Про це повідомляють у Департаменті аграрного розвитку Львівської ОВА, пише agronews.ua.

Зазначається, що виділено перший транш фінансової підтримки аграріям у межах реалізації Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області на 2021-2025 роки в сумі 468,4 тис. грн. 

Вже 5-ти суб’єктам підприємництва відшкодовано вартість сплачених ними протягом січня-березня 2022 р. відсотків за залученими кредитами та договорами фінансового лізингу в сумі 168,4 тис. грн. А також для забезпечення посівної надано пільгові кредити на зворотній основі 2 суб’єктам підприємництва в сумі 300,0 тис. грн. 

«Аграрії області працюють сьогодні в умовах дефіциту базових ресурсів для проведення посівної та обмеженого доступу до фінансування. Наш обов’язок підтримати наших сільгоспвиробників фінансово. Для цього ми максимально спростили умови участі в програмі та збільшили бюджет майже на 30% у порівнянні з бюджетом програми, яка була затверджена у довоєнний час», — зазначила директор департаменту Тетяна Гетьман.

Цьогоріч на фінансову підтримку аграріїв з обласного бюджету виділено понад 22 млн грн. Кошти спрямовуються на такі заходи:

  • фінансова підтримка шляхом компенсації відсотків за кредитами та відсотків (комісії) за супроводження договорів фінансового лізингу в розмірі 1,5 облікової ставки НБУ;
  • фінансова підтримка на зворотній основі у вигляді пільгових кредитів у розмірі до 500 тис. грн;
  • фінансова підтримка суб’єктів підприємництва шляхом часткової компенсації вартості насіння (гречки, проса, олійного льону, квасолі, гороху, вики, бобів, гірчиці, редьки олійної, капусти (білокачанної, броколі, брюсельської, цвітної), столового буряку, моркви, цибулі, гарбузів, кабачків, патисонів) у розмірі до 50,0 тис. грн одному суб’єкту підприємництва.
  • фінансова підтримка сільськогосподарських товаровиробників у вигляді дотації за утримання корів усіх напрямів продуктивності у сумі до 2,5 тис. грн/голову, але не більше 125 тис. грн одному суб’єкту підприємництва.

Ознайомитись з умовами програми  

Також найголовніші економічні новини читайте за посиланням.



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: