ВАЖЛИВО

Аграрії Болгарії блокуватимуть надходження українського зерна

31.07.2022 10:02
f91c587c70a2af6fd27c6cac8817c52c

Болгарські виробники зерна мають намір перекрити дороги та наземні пункти пропуску, щоб заблокувати надходження дешевого зерна з України. Про це пише agropolska.pl, пише  agronews.ua.

Заступник голови Асоціації виробників зерна Болгарії Ілія Проданов зазначив, що українське зерно має проходити через Болгарію транзитом, але фактично частина залишається в країні. Йдеться не лише про насіння пшениці та соняшнику, а й про ячмінь.

Він підкреслив, що засоби захисту рослин, які використовуються в Україні, дешеві, небезпечні та заборонені в ЄС. Він додав, що імпорт без належного фітосанітарного контролю небезпечний для болгарських споживачів.

За словами представників фермерів, за останні тижні до Болгарії заїхало близько 280 тис. т насіння соняшнику, яке після переробки в країні надходить на ринок як болгарський продукт.

«Болгарія є великим експортером зерна. На складах все ще зберігається 2 млн т пшениці минулого року, а новий урожай, хоч і менший, ніж минулого року, оцінюється приблизно в 6 млн т. Це втричі більше, ніж внутрішнє споживання», — зазначив Ілія Проданов, звернувшись до Міністерства сільського господарства з проханням захистити вітчизняних виробників і припинити незаконний імпорт, за його словами.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: