НОВИНИ

A.G.R. Group має намір побудувати елеватор на Полтавщині

24.10.2020 16:18
51

Агрохолдинг A.G.R. Group в наступному році планує почати будівництво елеваторного комплексу у Полтавській області. Про це розповів Давид Ананян, операційний директор агрохолдингу A.G.R. Group. Про це передає Latifundist.com, пише  agronews.ua.

«У цьому регіоні у компанії близько 20 тис. га землі. Так, в області багато сторонніх елеваторів, але у нас немає свого. А це дуже ускладнює обробку наявних земель», — повідомляє Ананян.

Наразі у A.G.R. Group три майданчики для будівництва об’єктів для зберігання зерна в Сумській, Київській та Полтавській областях. І в цьому році в A.G.R. Group планують закінчити проектні роботи, оформлення документів, щоб в наступному приступити до будівництва.

 «Терміни реалізації будуть залежати від того, як залучимо інвестиції. Наразі ми ведемо переговори з партнерами, фондами, іноземними банками для фінансування проекту. Однак, новий елеваторний комплекс в місті Середина-Буда на півночі Сумської області ми будували за власні кошти», — додав операційний директор агрохолдингу.

За словами Давида Ананяна, в інших напрямках компанія дотримується такого принципу: власник вкладає свої кошти в перший об’єкт, таким чином демонструючи фінансову спроможність компанії. І далі для розвитку і розширення залучається фінансування банків.

«Зрозуміло, що в роботі з банками є своя специфіка. Наприклад, щоб отримати $10 млн з необхідних $17 млн, потрібно дати в два, а то і в три рази більше заставу. Але ми не хотіли залучати фінансування для першого об’єкта на таких умовах», — відмітив експерт. Слід додати, що A.G.R. Group придбала майданчик для будівництва в Київській області придбала 5 років тому. Тобто місце для будівництва є.

«Але будемо будувати чи ні, буде зрозуміло пізніше. Так як зараз ми ведемо переговори про придбання прав оренди на земельний банк однієї компанії в Київській області. І у цій компанії є елеватор. Якщо не домовимося, будемо будувати», — підсумував фахівець. 


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: