ВАЖЛИВО

500 млн грн з програми компенсації відсоткової ставки має піти малим фермерам,- Слободяник

22.02.2021 15:06
f248bce6-d7fc-4644-8566-fadc923e1903-1-596x370

500 млн грн з програми компенсації відсоткової ставки має піти малим фермерам, заявив Іван Слободяник, голова Всеукраїнського Конгресу Фермерів та Агро-Продовольчої Ради. Про це повідомляє прес-служба Агро-Продовольчої Ради, пише agronews.ua.

«Малі фермерські господарства спокійно можуть претендувати на виділення щонайменше 500 млн. грн. з 1,4 млрд. грн. програми компенсації відсоткової ставки по кредитам. Ми вже готуємо пропозицію урядовцям», – заявив Іван Слободяник під час зустрічі учасників Конгресу з міністром аграрної політики і продовольства Романом Лещенком.

Відео повної  зустрічі феремерів з Романом Лещенко дивіться в матеріалі:

Слободяник пояснив, що державна програма компенсації відсоткової ставки на всіх аграріїв становить 1.4 млрд. грн.

Всього в Україні зареєстровано орієнтовно 50 тис суб‘єктів господарювання в аграрній сфері, з яких 40 тис. – це фермери. З цих фермерів 30 тис. – це господарства до 500 га і вони не кредитуються банками і відповідно, випадають з цієї програми.

«Тобто цими 1,4 млрд грн з програми компенсації користуються лише 20% з усієї маси аграріїв, а 80% – ні», – констатує голова Агро-Продовольчої Ради.

Міністр Мінагрополітики підтримав та додав, що звісно, півмільярда гривень це не вражаюча сума, але це вже допомога і держава має її надати.

«Це невеликі гроші, але вони ефективні. І поки рішення по бюджетній підтримці ще не затверджене, ми можем реалізувати цю ідею та вивільнити гроші», – погодився міністр Роман Лещенко.

Нагадаємо, що міністр Мінагрополітики провів зустріч з фермерами. «Листи щастя» вже від Аграрного фонду, корупція в Держгеокадастрі, штрафи за зберігання пального для власних потреб і перевірки від усіх можливих органів держконтролю. Це обговорювали учасники Всеукраїнського Конгресу Фермерів з міністром аграрної політики і продовольства Романом Лещенком та в.о. голови Держгеокадастру Олексієм Пінчуком


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: