НОВИНИ

Президенту НААН повідомлено про підозру: 4 млн грн неправомірної вигоди

22.05.2021 08:35
ArticleImage_118662

4 мільйони гривень неправомірної вигоди – президенту Національної академії аграрних наук України повідомлено про підозру. Кошти посадовець вимагав від директора держпідприємства. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції, пише agronews.ua.

Оперативники Департаменту стратегічних розслідувань та слідчі Головного слідчого управління Національної зібрали докази причетності президента Національної академії аграрних наук України до корупційної діяльності.

За даними слідства, посадовець вимагав від директора держпідприємства 4 мільйони гривень неправомірної вигоди. За вказану суму обіцяв не звільняти останнього із займаної посади, а також не перешкоджати його діяльності, зокрема й господарській. За вказівкою президента НААН 4 млн грн було перераховано на рахунок підконтрольного його родині товариства.

21 травня на підставі отриманих в ході досудового розслідування доказів президенту Національної академії аграрних наук України оголосили про підозру за ч. 4 ст. 368 (вимагання та отримання неправомірної вигоди в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора.

Нагадаємо, раніше за рішенням суду керівника НААН повторно відсторонено від посади.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: