НОВИНИ

3D-принтер навчили друкувати продукти для їжі

03.01.2019 11:54

Вчені з Колумбійського університету розробили 3D-принтер, який здатний друкувати продукти для створення різних страв і одночасно готувати їх. Процес роботи 3D-принтера опублікований на сайті 3Dprint, пише agrarii-razom.com.ua.

3D-друк іжі існує вже певний час, але в порівнянні з іншими областями 3D-друку він все ще відносно нерозвинений. Здебільшого 3D-друкована їжа складається з уже змішаних інгредієнтів, які видавлюються в різні форми. Шоколад є популярним інградієнтом, як і деякі інші продукти, які не потрібно готувати потім. Але група дослідників з Колумбійського університету створила машину, яка може як друкувати продукти 3D, так і одночасно готувати їх, відкриваючи можливості для більш широкого спектру продуктів 3D друку.

«Ми називаємо це цифровою їжею, тому що ми дивимося на їжу по-новому», – сказав дослідник PhD Джонатан Блютінгер. «Їжа була злегка подрібнена таким чином, щоб її можна було пропустити через насадку, і ми можемо переміщати сопло навколо і створювати складні геометрії, щоб створювати цікаві форми з їжею. Ми направляємо лазер на два дзеркала, керованих моторами, і ці дзеркала рухаються дуже швидко, створюючи складні візерунки і нагріваючи їжу знизу. Ми вже можемо готувати їжу за допомогою лазерів і вже можемо друкувати їжу, тому наступним логічним кроком буде об’єднання обох цих проектів».

Ідея дослідників про 3D друковану їжу виходить далеко за рамки простого створення незвичайних форм; вони вважають, що технологія може бути використана для створення індивідуальних сумішей для людей з особливими дієтичними потребами.

Він також вважає, що можна розробити систему, в якій люди можуть «завантажувати» їжу для 3D-друку і ділитися нею з іншими в цифровому вигляді по інтернету.

«Якщо ви спробуєте їжу і вона вам сподобається, ви можете просто завантажити її і надіслати другу, який може спробувати її негайно», – сказав він. «Це схоже на особистого шеф-кухаря, який може ідеально повторити будь-який прийом їжі. Ви також можете додати в цей елемент штучний інтелект; чим більше ви користуєтеся машиною, тим більше вона дізнається про ваші уподобання в їжі – що ви любите і не любите, і в який час дня ви схильні до їжі».

Лазерна кулінарія насправді має деякі переваги в порівнянні з традиційною кулінарією, оскільки вона набагато точніша. Вона також може обсмажувати їжу набагато ефективніше, ніж мікрохвилі, які, як правило, залишають їжу ніжною.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: