НОВИНИ

Більшість фермерських господарств не будуть закладати овочі та фрукти на зберігання

02.09.2022 16:09
1350-fruits-and-vegetables

Більшість фермерських господарств не будуть закладати овочі та фрукти на зберігання. Про це голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко розповів Суспільному в ефірі єдиного телемарафону, пише  agronews.ua.

Так, за словами голови Асоціації постачальників торговельних мереж, дефіциту овочів і фруктів не буде, а от з цінами «буде цікава річ». Після зростання вартості у липні і серпні, українців у вересні, можливо, очікує здешевлення. 

«Річ у тому, що більшість фермерських господарств не будуть закладати овочі та фрукти на зберігання. Оскільки ніхто сьогодні, по-перше, не може сказати, яка буде ціна, скільки будуть коштувати енергоносії для бізнесу. По-друге, ніхто не знає, чи прилетить ракета, і тому всі будуть намагатися не зберігати, а продати. Тому у вересні можливий спад цін», — пояснив Олексій Дорошенко.

Однак починаючи з жовтня і наступні місяці ціни знов будуть лише зростати. Цінники в тому числі будуть залежати і від того, як будуть сплачуватись податки.

«Чим більше податків буде сплачуватися в нашій країні і надходжень від митниці та наших закордонних партнерів, тим менше буде зростання ціни. Навіть голова НБУ попередив, якщо ми не зможемо забезпечити себе власними надходженнями, то доведеться ще більше друкувати коштів, і інфляція до кінця року може додати ще 10% або навіть більше», — сказав Олексій Дорошенко.

А продукти, за його словами, будуть дорожчати рівно на стільки, на скільки буде інфляція, плюс ще можливо 2-3%.

Читайте також: Агробізнес під час війни: як побудувати ефективну діяльність



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: