АГРОФОТО

В Україні молодь активно долучається до розвитку агросектору

09.06.2021 10:10
photo_2021-06-08_13-38-43

Вчора відбулося відкриття 33-ої Міжнародної агропромислової виставки AGRO-2021 в Києві. Щороку тут представлені досягнення виробників сільськогосподарської техніки, інженерів та науковців. В Україні молодь активно долучається до розвитку агросектору. Про це під час IV Агрополітичного форуму в рамках 33-ї Міжнародної агропромислової виставки AGRO-2021 розповів Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко, пише agronews.ua.

Біля експозицій виставки Роман Лещенко побачив як старше, так і молоде покоління аграріїв, які вже працюють династіями. Це молодь, яка переймає від батьків лідерські позиції і примножує здобутки.

“Гуляючи по виставці, я бачив дуже багато молодих облич, молоде покоління агрономів, молоде покоління городників сільськогосподарської техніки. Я бачу, що батьки з величезним досвідом у сільському господарстві передають досвід вже своїм дітям. Я дуже багато зустрів сьогодні своїх друзів, знайомих, з ким навчався, з ким працював, і мені дуже імпонує, що агро України молодшає і обличчя агро стає дуже динамічним”,- розповів Лещенко.

За словами Міністра, агропромисловість, яка формує 20% ВВП країни, повинна мати належну підтримку від держави. Він розповів , що державна підтримка аграрного сектору України має становити не менше 1% ВВП країни.

Також впроваджено систему кредитування аграріїв 5-7-9%, встановлено державні гарантії на портфельній основі, які дозволяють агровиробникам залучити вдвічі більше фінансування, збережено програми часткової компенсації вартості с/г техніки та обладнання вітчизняного виробництва, розширено фінансову підтримку заходів в агропромисловому комплексі через здешевлення кредитів.

Він додав, що попереду закон про агрострахування, нові програми державної підтримки та впровадження Фонду часткового гарантування кредитів для малих фермерів.

“Ми маємо шанс об’єднатися і разом змінити систему. Основна реформа для нас — це реформа держави-монополіста в державу-партнера. І я дякую тим, хто йде з нами цим шляхом!”, – впевнений Роман Лещенко.

Читайте також: Які можливості відкриває ринок землі для української молоді – Соломчук


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: