АГРОВІДЕО

Фермери відреагують активними діями у разі підвищення податку для IV групи – Слободяник

07.06.2021 15:33
image0 (5)

Фермери обов’язково відреагують активними діями у разі ухвалення законодавчих змін про підвищення податку платникам IV групи. Про це повідомив голова Всеукраїнського Конгресу фермерів Іван Слободяник, пише agronews.ua.

«Замість того, щоб вивести з тіні тих, хто взагалі не сплачує податки, для цього був передбачений законопроект 3131-д, уряд пропонує поганяти тих, хто і так тягне. Ми ще не бачили зареєстрованого законопроекту, ще є шанси забрати цю норму, хоча всі стверджують, що ця норма там існує. Після публікації ми будемо вдаватися до активних дій», – зауважує Іван Слободяник.

Також Слободяник повідомив, що фермерів непокоять новації у габаритно-ваговому контролі. Йдеться про документ, який передбачає штрафи за недостовірні дані в ТТН і їх оформлення.

«Передбачено штраф 34 тис. грн., який був би адекватним, якби справді було перевантаження. Але справа в тому, що у формулюванні вказано «за недостовірні дані в ТТН». Тобто наприклад, якщо ти вказав у накладній, що везеш 18 тон, а по факту в тебе 10 тон, то штраф доведеться заплатити. Ще одне: ТТН має бути з місця виробництва зерна. За цією логікою виходить, що у полі, коли комбайн зібрав зерно і перевантажив його у машину, в полі мають бути ваги і виписана ТТН. Уявіть собі потенційний корупційний ризик, коли інспектори Укртрансбезпеки будуть чатувати біля полів, де будуть збирати врожаї», – пояснює голова Всеукраїнського Конгресу Фермерів.

ВКФ вже направив усі зауваження стосовно документу до аграрного і транспортного комітетів Верховної ради.

Більше про важливі для агрогалузі законодавчі ініціативи дивіться у відео.

Читайте також: чому в Україні не розвивається локальне виноробство.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: