АГРОФОТО

В Україні почали вирощувати новий сорт помідорів

24.04.2021 17:30
tomat-696x389

Інноваційний томат YOOM, що підкорив серця споживачів Австралії, Бельгії, Данії, Франції, Греції та Іспанії, уже в Україні. ТМ Гордій ексклюзивно постачатиме цю новинку у вітчизняні супермаркети. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила ТМ ГОРДІЙ, пише agronews.ua.

Томат YOOM вирізняється насиченим фіолетовим кольором шкірки та червоною, майже багряною м’якоттю завдяки високій концентрації в ньому антиоксидантів. Саме вони надають цим томатам незвичайний колір. Крім того, новинка має велику кількість вітаміну С, а також високий вміст магнію та калію, що робить його скарбницею вітамінів та мінералів.

“YOOM має вдало збалансований кисло-солодкий, пікантний смак «умамі» – так званий п’ятий смак, який підсилює інтенсивність та яромат їжі. Його соковитість підкреслить стиль салатів чи закусок, а незвичайний колір стане яскравим акцентом у зовнішньому оформленні страв”, – йдеться у повідомленні.

Довідка: «умамі» – «п’ятий смак». З наукової точки зору, це смак високобілкових речовин, який часто використовується в якості приправи, але зустрічається і у продуктах. Вчені з’ясували, що на язику людини є спеціальні рецептори, які розуміють цей смак. У 21 столітті умамі визнано основним смаком.

Нагадаємо, що виведено унікальний сорт бананів блакитного кольору.


Перегляди: 25
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: