ВАЖЛИВО

До перевірки фермерів щодо ліцензій на зберігання пального долучилося ще й МВС

20.04.2021 13:06
Screenshot_13

Не встигли фермери видихнути з полегшенням, коли завдяки позиції Всеукраїнського Конгресу Фермерів та голови Державної податкової служби Олексія Любченко податкова відтермінувала перевірки ліцензій на зберігання пального для власних потреб аграріїв, як почали отримувати «листи щастя» від МВС. Все на ту ж тему – що там зі зберіганням пального і ліцензіями на це пальне? Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє голова Всеукраїнського Конгресу Фермерів Іван Слободяник, пише agronews.ua.

Всеукраїнський Конгрес Фермерів вимагає скасувати ліцензування зберігання пального для власних потреб фермерів без жодних альтернатив у вигляді декларування чи зменшення штрафів. Голова Конгресу Іван Слободяник впевнений, що інших варіантів не має бути.

«Після того, як ДПСУ погодилась відтермінувати перевірки зберігання пального у фермерів, до справи взялося МВС. Причина пильної уваги Міністерства внутрішніх справ (думаю, згодом буде не тільки МВС) – доручення Прем’єр-міністра від березня цього року про позапланові заходи державного контролю за обігом пального. Хоча в уряді і запевняли, що це не торкнеться аграріїв», – говорить Слободяник.

В Конгресі сподіваються, що МВС не братиме дурного прикладу з деяких податківців. Але знову з перевірками йдуть до фермерів, минаючи нелегальних продавців солярки при дорозі і не тільки.

Також голова Всеукраїнського Конгресу Фермерів розповів про долю законопроекту, який розробляють разом з іншими аграрними асоціаціями для врегулювання питання ліцензування зберігання пального для фермерських потреб.

«Тут палки в колеса починає ставити вже Міністерство фінансів дивною і нелогічною позицією: основним завданням ліцензування пального була боротьба з нелегальним його обігом на «чорних» придорожніх АЗС. Але статистика штрафів свідчить, що результатом перевірок стало переважно штрафування саме тих, хто отримав ліцензію – хто і не приховував використання пального, і мав просто бюрократичні порушення. Виходить ті, хто працює «в тіні» і без ліцензій – без труднощів ведуть свої справи далі, органи контролю полюють за тими, хто має ліцензії», – пояснює Іван Слободяник.

В рамках дискусій щодо нового законопроекту Мністерство фінансів апелює до того, що хоче знати, де, хто, як і скільки зберігає пальне для своїх потреб. Тому, на їх думку, і потрібне ліцензування і на просте декларування Мінфін не погоджується.

«Це нонсенс. Адже в балансі підприємства відображено, де зберігається пальне і у формі 20-ОПП теж. А переміщення пального моніториться в системі СЕАРП (Система електронного адіміністрування пального) та відслідковування навіть норми витрат пального на гектар через контроль ПДВ шляхом блокування податкових накладних. Що це некомпетентність Мінфіну чи клеєння дурня в угоду заправочним мережам чи корумпованій бюрократії?», – продовжує голова Конгресу.

????Скидається на те, що органи контролю не припинять кошмарити фермерів і тому ліцензування зберігання пального для потреб аграріїв слід повністю скасувати.

«Фактично це перевірки заради перевірок, а тепер вже й іншими організаціями, які до цього не мають жодного стосунку. Саме тому разом з іншими асоціаціями ми вимагаємо повного скасування ліцензування зберігання пального для аграріїв (якого ніколи раніше не було) вже без альтернатив у вигляді декларування», – наголошує Слободяник.

Читайте також: названо шляхи вирішення проблем з ліцензування пального для фермерів.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: