НОВИНИ

У Молдові фермери знову вивели трактори під парламент: що вимагають

23.12.2020 19:32
78_main

У Молдові 23 грудня 2020 року набирають силу протести фермерів: акції знову проходять у центрі Кишинева, а також на трасі біля КПП в Леушенах, що на кордоні з Румунією. Протест фермерів триватиме до тих пір, поки влада не прислухається до їхніх вимог. Зокрема, фермери вимагають компенсувати збитки через посуху. Про це повідомляє Укрінформ, пише agronews.ua.

У Кишиневі фермери, які протестують, вийшли на проїжджу частину проспекту Штефана чел Маре, попередньо вибачившись перед автомобілістами і жителями столиці. Водії почали виводити на дорогу техніку. Деякі трактори заїхали на газон перед аркою Перемоги.

Люди скандують: «Ми не здаємося». «Це – попередження владі. Ми не здаємося», – заявив один з учасників.

Організатори повідомили, що протест триватиме до тих пір, поки влада не прислухається до їхніх вимог.

Аграрії протестують в Кишиневі з початку грудня. Тоді в центр міста прорвалися понад сто тракторів, які з тих пір припарковані на центральній площі Кишинева і на тротуарі перед будівлею парламенту.

Протестуючі вимагають включення запропонованих опозицією поправок до Концепції податково-бюджетної політики і закон про бюджет на 2021 рік. Вони також вимагають збільшення субсидій і компенсацій за втрати від сильної посухи.

16 грудня пізно вночі депутати парламентської більшості від партії соціалістів і фракції партії “Шор” зібралися на засідання потай від опозиції і протестуючих. Вони в терміновому порядку затвердили пакет законів про бюджет, щоб не дати можливості протестувальникам перешкодити прийняттю законів в четвер. При цьому вони врахували лише малу частину вимог фермерів. Зокрема, парламент не став включати в Концепцію бюджетно-податкової політики підвищення ПДВ для продукції сільського господарства з 8 до 12%.

Фермери заявили, що домагатимуться гарантій того, що на початку наступного року вони отримають обіцяні субсидії, які в прийнятому законі про бюджет не прописані.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: