НОВИНИ

На Житомирщині очільників лісгоспу викрили на незаконних вирубках та експорті лісоматеріалів

22.12.2020 18:32
4(1694)

На Житомирщині майстри лісогосподарств, маскуючи незаконні вирубки дубу під санітарно-оздоровчі заходи, насправді збували якісну ділову деревину підприємцям, які виготовляли з неї пиломатеріали та експортували до іноземної держави. Про це повідомляє  пресслужба Житомирської обласної прокуратури, пише agronews.ua.

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури, у межах досудового слідства, Головним управлінням Нацполіції, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України, у Чуднівському районі проведено низку санкціонованих обшуків на деревообробних підприємствах, в офісних приміщеннях та за місцем проживання фігурантів справи.

Під час обшуків виявлено і вилучено понад 100 м3 готових пиломатеріалів та лісопродукції різної категорії, більше 40 м3 дубових колод, деревообробне обладнання, а також бухгалтерські документи, чорнові записи, які фіксують факти придбання нелегальної деревини та можуть бути доказами незаконної підприємницької діяльності.

Документи, лісопродукцію та обладнання вилучено, вирішується питання щодо накладення на них арешту.


За даними слідства, група осіб з числа керівників комерційних структур та службових осіб лісогосподарств, діючи за попередньою змовою, налагодили схему розкрадання державних лісових ресурсів.

Незаконними вирубками «лісові» горе-бізнесмени охопили чотири райони – Бердичівський, Чуднівський, Любарський та Романівський.
Зокрема, майстри лісогосподарств, маскуючи незаконні вирубки дубу під санітарно-оздоровчі заходи, насправді збували якісну ділову деревину підприємцям, які виготовляли з неї пиломатеріали та експортували до іноземної держави.

Наразі тривають необхідні слідчі дії, встановлюється причетність до скоєння злочину інших осіб та завдана державним інтересам шкода.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 4 ст. 246 КК України проводить Головне управління Нацполіції в області.
Житомирська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: