НОВИНИ

МЕРТ створив інформаційний портал щодо підтримки бізнесу на карантині

17.12.2020 14:44
7f667057df63fdd3bd2720c254caf46a_L

Портал, який є інформаційним ресурсом щодо програм підтримки бізнесу під час карантину, запущено Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України та Офісом розвитку МСП. Сторінка також доповнена окремим функціоналом для онлайн-звернень і отримання кваліфікованих роз’яснень, розповів під час прямого ефіру на телеканалі «1+1» 17 грудня 2020 року Міністр МЕРТ Ігор Петрашко. Про це повідомляє agronews.ua.

На сайті розміщені покрокові інструкції, як скористатися новими програмами, а також актуальна інформація про діючі заходи підтримки.

«Уся інформація про три програми є на спеціальному інформаційному порталі. Якщо для когось недостатньо інформації, то можна задати запитання в електронній формі. Крім того, є онлайн чат на порталі “Дія”, – зазначив Міністр Ігор Петрашко.

Окремо Міністр наголосив на декількох важливих акцентах програм підтримки та пояснив деталі на прикладах.

«Щодо програми підтримки «Допомога працівникам і ФОП. 8 000 грн». Якщо ФОП має 10 найманих працівників, то всі його 10 найманих працівників + ФОП отримують компенсацію у 8 тисяч гривень. Це досить достойна допомога з нашої точки зору на закриття локдауну», – відмітив Міністр.

Зокрема, сума у 8 тисяч гривень надаватиметься тим ФОПам, діяльність яких зазначена у переліку КВЕДів. Разом, з тим, ті роботодавці, які не підпали під основний перелік, можуть скористатися програмою «Допомога роботодавцям до 8 000 грн».

«Там, де КВЕДи не в локдауні, але підприємство постраждало, документи має подати роботодавець. Якщо працівник отримує 16 тисяч гривень, то компенсація може бути 8 тисяч гривень – максимально. Знову ж таки, ця програма не відноситься до ФОПів», – пояснив Міністр.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: