НОВИНИ

Названо очікуваний обсяг інвестицій в «розумне сільське господарство» України

18.12.2020 07:32
SDN02750-16325

До 2030 року Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України очікує до 1 млрд інвестицій в напрямок Smart Agriculture або “Розумного сільського господарства”. До 25-30% цих технологій будуть залучені з Великої Британії. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив заступник Міністра Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, пише agronews.ua.

“У нас вже є гарний історичний досвід у взаємодії сільського господарства України та Великої Британії, в рамках якої досягли багатьох речей. Отриманий досвід попередніх домовленостей можна трансформувати у майбутню співпрацю, оскільки маємо аналогічні та навіть кращі умови. Якщо ми говоримо про інновації, і що вже залучалось, то можна назвати три напрямки. Перший – Smart Agriculture, що вже впроваджується в Україні. До 2030 року очікуємо до 1 млрд інвестицій в цей напрямок. Хочу зазначити, що 25-30% цих технологій будуть залучені саме з Великої Британії”, – вважає заступник Міністра МЕРТ.

Другий напрямок – генетика, це питання є лідером з точки зору генетики в тваринництві. В Україні розвиваються і відновлюються такі напрямки, як скотарство, свинарство і вівчарство.

І третій напрямок – це рішення по управлінню в цілому, тому що відбуваються трансформації в українському сільському господарстві з точки зору менеджменту і підходів.

“Зі своєї сторони ми очікуємо, що крім класичних продуктів сільського господарства, які історично експортувалися в ЄС і ВБ, також будуть експортуватися ягідні культури та овочеві продукти. Впевнений, ми зможемо знайти синергію та проводити спільні проєкти. Наша ціль – робити наголос на продукти з доданою інтелектуальною вартістю, та поєднати досвід, який є в Україні та Великій Британії”, – написав Тарас Висоцький.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: