НОВИНИ

Рада підтримала закон, який посилює адмінвідповідальність за пожежі у лісах

16.12.2020 13:32
108058-1_large

Верховна Рада підтримала проєкт Закону “Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення законодавства у сфері захисту природних екосистем від пожеж” №3755, яким посилено адміністративну відповідальність за порушення правил пожежної безпеки в екосистемах. Про це повідомляє Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України, пише agronews.ua.

Щодо змін до законопроєкту №3755 доповідав народний депутат Олег Бондаренко. Він зазначив, що законопроектом пропонується посилити захист довкілля, запобігання пожежам у природних екосистемах, підвищити ефективність управління та контролю у цій сфері, посилення адміністративної відповідальності за порушення правил пожежної безпеки.

За словами доповідача, санкції, передбачені за порушення вимог чинного законодавства, не спонукають суб’єктів господарювання, громадян та посадових осіб дотримуватись його вимог.

Так, більшість статей Кодексу України про адміністративні правопорушення, які стосуються охорони довкілля, не змінювались з 1997 року і не відповідають сучасним економічним умовам та засобам ведення господарської діяльності.

Законопроектом, зокрема, збільшується розмір адміністративного стягнення у виді штрафу за вчинення адміністративних правопорушень.

Голова підкомітету Комітету з питань правоохоронної діяльності В’ячеслав Медяник доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти проект Закону №3755 за основу.

Народні депутати 324 голосами підтримали рішення профільного комітету і прийняли законопроект за основу.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: